Ervaringsverhalen

Ervaringsverhaal van Petra:

Gescheiden, met een kind in het spel, dezelfde vriendenkring en dan komt er ook nog een nieuwe partner bij kijken...pfff en nu?

Niemand in mijn omgeving die dit eerder heeft meegemaakt en waar ik mee kon praten.

Gelukkig wist ik via een eerder traject van mijn kindje dat er een concept was voor gescheiden ouders die elkaar kunnen helpen. Ik heb contact met Ellen opgenomen en na een intakegesprek heeft ze mij gekoppeld aan een maatje.

We hadden meteen een klik. Wekelijks spraken we met elkaar af. Eerst onder het genot van een bakkie, maar toen de horeca dicht ging zijn we gaan wandelen. Ik kon alles met haar bespreken. Zo fijn om dit te kunnen doen met iemand die buiten alles staat, die de mensen waar het om gaat niet kent. Niet na te hoeven denken over wat je over wie zegt, maar gewoon echt even je verhaal te kunnen doen.

Ze heeft mij veel inzicht in de nieuwe situatie gegeven. Wat kan nu eigenlijk wel en wat niet. Wat mag je verwachten en waar sta je zelf in deze. Ik heb geleerd dat ik een stap terug moet doen en moet vertrouwen op de ander. Ook heb ik geleerd niet te afwachtend te zijn, maar zelf beslissingen te nemen en dit dan ook te doen. Soms was het erg confronterend. Omdat ik niet eerder in deze situatie heb gezeten, wist ik eigenlijk niet wat ik wel of niet kon doen. Het was heel goed dat zij mij dat heeft laten inzien, zodat ik hier verder aan kon werken.

Als moeder heb ik de drang om mijn kind te beschermen en te behoeden. Alleen ik kan dat als de beste, dacht ik. Maar natuurlijk is dat niet zo. Ik heb moeten leren vertrouwen en loslaten. Dat heeft me enorm veel rust gegeven.

Ik ben heel erg dankbaar dat ik dit traject heb mogen volgen. Dat is nu afgelopen, maar we hebben zo'n klik dat we nog regelmatig gezellig met elkaar een wandeling maken en van alles bespreken.

Ervaringsverhaal van Tom:

Ik vond het heel fijn om een maatje te hebben. Ik voelde me erg prettig met haar. Zij is een stuk ouder dan mij en kon daardoor veel levenservaring delen. Ook is zij heel empathisch met gevoel voor de medemens, dat vond ik heel prettig.

Ik ben echt geholpen door deze vorm van ondersteuning. De scheiding had mij erg onzeker gemaakt, ik zag het allemaal even helemaal niet meer zitten.
Ik heb van mijn maatje geleerd dat ik belangrijk genoeg ben en het waard ben. Ook heb ik geleerd om positief te denken en dat door positief denken ook positieve dingen kunnen gebeuren.  Ook heb ik wel rust kunnen vinden wat betreft mijn toekomst, dat er meer vissen in de zee zwemmen zeg maar…

Wat ik wil vasthouden is dat ik niet de enige ben die dit meemaakt en dat het heel goed is om in moeilijke tijden hulp te vragen. Ik weet dat het belangrijk is om mezelf de tijd te geven om hiervan te herstellen, mijzelf te leren kennen en niet te hard van stapel te lopen wat betreft eventuele nieuwe relaties.

Ik zou Ouders voor Elkaar zéker aanraden aan ouders die een scheiding meemaken. Ik heb het ook al voorgesteld aan een vriend van mij...

Het contact met Ouders voor Elkaar, met Ellen en met mijn maatje was fijn en oprecht, dat voelde meteen bij de eerste ontmoeting goed, hierdoor voelde ik me snel op mijn gemak.

Ik ben erg blij met hoe het gegaan is. Bedankt voor alles!

Ervaringsverhaal van Rianne:

Ik vond de deelname aan Ouders voor Elkaar een enorm goede ervaring.  Het gaf me eigenlijk veel meer dan ik ervan had verwacht.

De match tussen mijn maatje en mij was een schot in de roos, dus dat zat eigenlijk direct goed!  De ondersteuning was meer dan voldoende.

Ik kon advies vragen als dat nodig was en gewoon mijn ei kwijt als ik daar behoefte aan had.

Ik heb veel over mezelf geleerd. Mijn maatje heeft me regelmatig een spiegel voorgehouden. Zo weet ik nu dat ik best wat meer rekening met mezelf mag houden in plaats van alleen met een ander.. en dat je mensen kunt leren hoe ze met je om mogen gaan. Grenzen stellen dus.

Dit wil ik zeker meenemen voor de toekomst.

Ik vind het top dat jullie er ook voor me waren toen ik even acuut hulp nodig had bij een probleem/vraagstuk en vrijwel direct terecht kon!

Ik zou Ouders voor Elkaar zeker aan iedereen aanbevelen. Je wordt zorgvuldig gematcht dus daar valt altijd winst te behalen!

 

Ervaringsverhaal van Martin:

Ik heb de ondersteuning van Ouders voor Elkaar ervaren als een andere manier van hulp, een maatje die naar je luistert, je helpt en in mijn geval zelfs als coach optrad. Ik vond het fijn, ook dat er -naast alle ellende die ik kon ventileren- ruimte was om over andere dingen te praten. We hebben ook echt plezier gehad!
Naast dat ik mijn verhaal kwijt kon, ben ik ook naar de toekomst gaan kijken en kreeg ik een duidelijk doel voor ogen. Dat was erg belangrijk, dat had ik echt nodig. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Wat wil ik nou? Dat was wel even een wake up call. Je wilt van die ellende af, en je op de verkeerde dingen focussen, daarmee kom je niet vooruit.
Mijn maatje liet mij praten.. hij kent mijn ex niet en is dus objectief. Kiest geen partij. Ik vond dat helpend. Uiteindelijk heb ik geen invloed op de keuzes van mijn ex en heeft het ook niet veel zin daar veel mee bezig te zijn. Mijn maatje heeft me geholpen dit goed in te zien.
Ik heb geleerd dat ik dicht bij mijn doel moet blijven, daarop focussen, zelf in de lead blijven en hulp aanvaarden waardoor je verder kunt. Ik wil zeker het verkregen inzicht vasthouden om niet tegen de stroom in te moeten gaan, dit is verloren energie en die kan ik beter gebruiken voor andere dingen gebruiken, zoals mijn kinderen.
Complimenten aan de coördinatie; luisterend oor, open en warme communicatie, professionele houding.
Complimenten aan mijn maatje; een luisterend oor, prettige gesprekken, laagdrempelig in contact zowel steunend en begeleidend, als ontspannen en gezellig.
Ik heb er een fijne vriend bij!

Ervaringsverhaal van Anja

Ik vond het heel prettig om met iemand te praten die ongeveer 10 jaar langer dan ik gescheiden was. Zij was verder in het proces en dat heeft mij echt geholpen.

Ik heb hele fijne gesprekken gehad met mijn maatje. Ze was ook opbouwend kritisch en daar had ik echt wat aan. Het hele traject heeft me geholpen om te accepteren dat ik niet álles voor mijn kinderen kan regelen en dat ik sommige dingen ook los moet laten.

Ik heb over mijzelf geleerd dat ik bepaalde zaken los moet laten en dat ik niet het perfecte plaatje moet nastreven. Soms is goed genoeg ook goed.

Ik wil uit dit contact meenemen dat ik wat relaxter in het leven sta en vooral probeer te genieten van de dingen die wél goed gaan.

Ik zou Ouders voor Elkaar zeker aan anderen aanraden. Ik ben heel dankbaar dat zowel Ellen van Ouders voor Elkaar als mijn maatje de tijd in mij hebben willen investeren. Het heeft me echt geholpen. Ik heb geleerd om de situatie te accepteren zoals die is. Het is wel belangrijk om een goede match te vinden met iemand. In mijn geval is dat zeker gelukt!

Binnenkort volgen er meer ervaringsverhalen...

shutterstock_329595416-web